Våra Kunder

Se hur våra giggers och företag lyckas spara både tid och pengar genom att använda Gigger!

Läs om hur våra företag sparar både tid och pengar på personal- och löneadministration med Gigger

Interpool - En Malmöinstitution inom restaurang och aktiviteter

Interpool är en av Malmös mest kända mötesplatser både privat men också för företag som sedan 2012 drivs av bröderna Peter Sellin och Michael Fröling Adamek. Båda har lång och bred erfarenhet från restaurangbranschen. Restaurangen och biljardhallen har funnits i över 20 år men Interpool erbjuder flertalet roliga aktiviteter, bra mat lagad från grunden, spännande öl och välgjorda cocktails och för den sportintresserade är de en institution som visar de flesta matcher och sportevenemang.

Interpool har sedan slutet av 2017 använt Gigger för att primärt hitta och administrera personal och därmed kunnat kunnat lägga med tid på kärnverksamheten. Vi ringde upp Peter för att höra lite kring hur han har upplevt Gigger och hur det både har sparat Interpool tid och pengar.

Hej Peter, berätta lite om hur arbetsgången har förändrats sedan ni började använda Gigger.

På Interpool har vi framför allt stort behov av timpersonal vid toppar då vi har högt tryck i t ex restaurangen med många gäster. De flesta i restaurangbranschen vet att hitta personal alltid är en jakt, man står där på fredagen med schemat klart för helgen och plötsligt ringer någon in sjuk och man måste jaga hela eftermiddagen för hitta någon som kan ta ett pass. I värsta fall slutar det att man själv får ringa ett bemanningsbolag som kan ha påslag på upp till 100 % eller att man själv får ta ett 15 timmars pass.

Men med Gigger har detta förändrats totalt. I Gigger har vi byggt vår egna personalpool med bland annat erfaren servis och bartenders som vill jobba några timmar i månaden. Så fort vi har pass lediga eller har behov för någon under lite längre tid pingar vi ut det till grupperna i vår pool och vi får svar direkt. Men den smartaste funktionalitet tycker jag är att om någon sjukanmäler sig bara timmar innan ett pass går det automatiskt ut en ping till alla giggers i poolen och någon annan kan acceptera det passet – utan att jag eller någon annan behöver vara involverad. Det har sparat så mycket ringande och jagande.

Vad kul, är det något mer du vill lyfta fram?

Tidigare lade vi även mycket tid på hantering och löneutbetalningar av vår extrapersonal. Nu får vi bara en samlingsfaktura på alla timmar varje månad och betalar den. Personalen är också nöjd då de får mer i lön då Gigger bara tar några få procent jämfört med de bemanningsbolag där personalen faktiskt tjänar mindre. Så det känns skönt att kunna hjälpa till på det sättet.

Vad händer i framtiden?

Vi hoppas på en bra sommar och att Interpool fortsätter att växa, med Gigger som partner såklart!

Vi tar arbetsgivaransvar

För all personal som arbetar genom Gigger så tar Gigger fullt arbetsgivaransvar.

Kommunicera med er pool

Låt er personalpool sköta frånvaro automatiskt med smidiga kommunikationslösningar.

Vi är förberedda för GDPR

Plattformen och tjänsten är förberedd inför GDPR som träder i kraft den 25 maj 2018.