Vanliga frågor och svar

Företag

Ansvar för kunskap hos personalen?

Tar Gigger ansvar för att personalen vi hittar på plattformen besitter den kunskapen de uppger?

Gigger är inte ett bemanningsbolag. Giggers plattform fungerar som en mötesplats för personal och företag där det sedan är upp till företagen att genomföra de intervjuer som krävs. Ju högre rating en person har från flera olika företag desto större är chansen att personen besitter de kompetenser hen uppgett. För att förtydliga så tar Gigger arbetsgivaransvar för personalen, men ansvarar inte för att personalen kommer kunna utföra de uppdragen ni publicerar och behöver hjälp med. Ni hittar personalen själva, anlitar dem och betalar sedan en faktura för det utförda arbetet där ni och personalen har kommit överens om vilket belopp som ska faktureras.

Arbetsgivaransvar

Vad betyder det att Gigger tar arbetsgivaransvar?

Att Gigger tar arbetsgivaransvar betyder att när en person jobbar för ditt företag är det Gigger som anställer personen. Gigger ansvarar för att betala skatter, sociala avgifter och lön till personen. Gigger ser till att skicka in all nödvändiga papper och dokumentation till Skatteverket i slutet av varje månad/år.

Hitta personal

Vad menas det med att ni kan hitta personal öppet och transparent?

Gigger vill göra det möjligt för er att söka efter personal öppet och transparent. Både genom att kunna publicera uppdrag och låta samtliga personer ansöka om dem, men även genom att kunna söka efter personal baserat på de kriterier ni söker utan mellanhänder. Vi låter er sköta era affärer och anlita personer öppet och först när en faktura skapas för ett uppdrag tar Gigger ut en avgift.

Prissättning

Hur mycket kostar det att använda Giggers tjänster?

Det är alltid kostnadsfritt att skapa ett konto. Första gången Gigger tar ut en avgift är när en faktura har skickats och betalats. Det kan vara till exempel när ni publicerat ett uppdrag, anlitat en person, låtit personen utföra uppdraget och därefter genererat en faktura. På fakturan läggs Giggers avgift. Det kostar alltså inte extra att publicera uppdrag, använda vår schemaläggning eller att samla personal i er personalpool.

Privatpersoner

Arbetsgivaransvar

Vem anställer mig när jag jobbar genom Gigger?

När du fakturerar som frilansare eller jobbar extra hos ett företag genom Gigger så anställer alltid Gigger dig för dina arbetade timmar. Detta betyder att oavsett om du jobbar extra hos exempelvis en restaurang eller fakturerar ett IT-företag kommer det på din deklaration stå att du har en inkomst från Gigger, inte från restaurangen eller IT-företaget. Gigger ser till att betala skatter och arbetsgivaravgifter för dig, står för försäkringar och erbjuder dig pensionsval. Om något händer när du jobbar hos din uppdragsgivare är det Gigger du ska vända dig till när det kommer till exempelvis försäkringsfrågor och om du har eventuella frågor om skatter eller arbetsgivaravgifter. Detta gör du lättast på support@gigger.se.

Hitta jobb

Hur hittar jag jobb genom Gigger?

Ansök om publicerade jobb – Du kan enkelt söka bland de publicerade jobben hos Gigger. Du kan filtrera jobbet på kompetens, stad, språk etc. När du ansökt om ett jobb väntar du på svar från uppdragsgivaren. De kan då anlita dig direkt, kalla dig till intervju eller säga ”tack men nej tack”.

Få direkta förfrågningar – Företag kan dessutom skicka direkta förfrågningar till dig om du har en väl uppdaterad profil. Med en uppdaterad profil kan företag söka bland samtliga frilansare och direkt bjuda in dig till sin personalpool för direkta uppdrag eller för framtida uppdrag.

Prissättning

Vad kostar det för dig att använda Gigger?

När du extrajobbar och söker jobb genom Gigger är det helt kostnadsfritt att använda Gigger. Du kan registera ett konto, ansöka om jobb, vara en del av personalpooler,  bli schemalagd och tjäna pengar. Det kostar dig ingenting alls.

När du frilansar och fakturerar genom Gigger betalar du 1 % av det fakturerade beloppet exklusive moms. Du betalar den avgiften först när din faktura blivit betald och avgiften dras automatiskt från ditt fakturerade belopp. Du kan alltså registrera ett konto, söka jobb med mer utan att betala någonting. Enda gången du betalar något är alltså när du fakturerar för ett frilansuppdrag som du inte fått genom Gigger.